Werknemers en ontslag. Niet het makkelijkste onderwerp, wel heel interessant! Sinds de invoering van de Wet, Werk en Zekerheid (WWZ) is het veel moeilijker om werknemers te ontslaan. Het ontslag moet verplicht passen in 1 van de 8 wettelijke ontslaghokjes. De ontslaggronden ‘disfunctioneren’ en ‘verstoorde arbeidsverhouding’ blijken in de praktijk de meest problemen op te leveren. Maar hoe zit het bij verwijtbaar gedrag en is ontslag op staande voet nog wel verstandig? En kan ontslag eigenlijk bij een zieke werknemer? 

De afgelopen twee jaar is gebleken dat rechters kritischer toetsen dan ooit en sneller geneigd zijn tot afwijzing van het ontslagverzoek. Het belang van kennis over ontslagrecht en een goede dossieropbouw is dan ook enorm toegenomen. Bij alle ontslaggronden. Uiteraard ook in het kader van goed personeelsbeleid. Op basis van het dossier beslist een kantonrechter of ontslag -op welke grond dan ook- is toegestaan. 

De Koning Vergouwen Advocaten organiseert om bovenstaande redenen samen met Sociaal Werk Nederland de handige workshop “Ontslagrecht”. In deze workshop behandelt arbeidsrechtadvocate Charlotte Koopman in één dagdeel alle facetten van het ontslagrecht. Ideaal voor werkgevers met behoefte aan duidelijke en begrijpelijke informatie over dit onderwerp.

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA Utrecht
Nederland
030-7210721

Contactpersoon

Sandra Wolfsen

Tarieven

  • Tarief voor leden: € 175

    exclusief btw
  • Tarief voor niet leden: € 250

    exclusief btw