“Tijdens ziekte kan je een werknemer niet ontslaan”. Deze misvatting leeft bij veel werkgevers. Zeker sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid. Het is echter niet zo zwart / wit. Een werknemer heeft, ook tijdens ziekte, verplichtingen waaraan hij of zij moet voldoen. Het is uiteraard van groot belang zorgvuldig en respectvol om te gaan met zieke werknemers. De loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (104 weken) wordt dan ook streng gehanteerd, zodat zieke werknemers alle gelegenheid krijgen om beter te worden. Werknemers moeten echter ook aan hun verplichtingen voldoen en mogen echter de re-integratie niet blokkeren.

Vanwege de complexiteit van de verplichtingen voor werkgevers rondom ziekte organiseert Sociaal Werk Nederland tezamen met De Koning Vergouwen Advocaten de themamiddag “De zieke werknemer”.  Tijdens deze themamiddag behandelt arbeidsrechtadvocate Dunya van der Mark in één dagdeel alle facetten rondom dit onderwerp.

Wij nodigen u alvast uit om concrete praktijksituaties en vragen in te zenden. Deze zullen tijdens de themamiddag worden behandeld.

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA Utrecht
Nederland
030-7210721

Contactpersoon

Sandra Wolfsen

Tarieven

  • Tarief voor leden: € 175

    exclusief btw
  • Tarief voor niet leden: € 250

    exclusief btw