Uitnodiging en inschrijving Masterclass Sociale Technologie

‘Hoe sociaal is technologie?’

Sociaal Werk Nederland organiseert op dinsdag 16 januari 2018 van 15.00 – 18.00 uur een Masterclass Sociale Technologie met een gevarieerd en interessant programma.

Deze masterclass staat in het teken van opschaling: hoe kom je van een experiment tot een duurzame bestaansvorm? Myrah Wouters, programmaleider eHealth Monitor bij Nictiz, zal laten zien dat de opschaling van veelbelovende toepassingen stagneert.

Hieraan voorafgaand zal Paul Iske ingaan op de karakteristieken van diensteninnovatie en sociale innovatie. Hij is Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht, met Combinatoric Innovation als specialiteit.

Tot zover de theorie. Dan de praktijk. Maarten Jilisen, wethouder in Gemeente Cuijk en Jeroen Rovers, bestuurder van Sociom sociaal werk, belichten het positieve rendement van Appke, een preventief hulp- en communicatiemiddel voor jongeren. Casus twee: de robot Tessa. Wat zijn haar sociale kenmerken? Marian Adriaansen heeft het onderzocht en vertelt erover. Zij is lector Innovatie in de Care aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Tot slot presenteert André Hintzen de Opschalingsgids, een praktische handleiding voor het succesvol opschalen van sociale technologie. Het is het eindproduct van een onderzoek door Sociaal Werk Nederland naar de impact en potentie van sociale technologie.

Het gaat om een interactieve bijeenkomst met volop ruimte voor vragen en discussie.

Deelname aan de masterclass is kosteloos voor leden van Sociaal Werk Nederland. U kunt een gast meenemen, zoals uw gemeente.

Wij zien u graag op dinsdag 16 januari 2018 om 15.00 uur.

Inschrijven: U kunt zich hier inschrijven. Indien u een gast meeneemt, kan deze zich ook via deze link inschrijven.

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3
3527 LA Utrecht
030 721 0 721

Contactpersoon

Sociaal Werk Nederland

Tarieven

  • Gratis: € 0