Centrale vraag in deze module is: wat voor leiderschap heeft een organisatie nodig die dienstverlening op basis van maatschappelijke vraagstukken biedt en daarbij bovendien de impact en outcome zichtbaar maakt?

Sessie 1:              Agile managen: Hoe ziet dat eruit in de praktijk van het sociaal werk in?  Wat merkt de klant daarvan?

Sessie 2:              Netwerkregie: Hier gaat het om doorzettingsmacht en hiërarchie versus persoonlijk leiderschap en creatiemacht en principes als gelijkwaardigheid, respect, vrijheid,verantwoordelijkheid, transparantie en vertrouwen.

Sessie 3:              Dienend leiderschap: Thema’s die in deze sessie aan de orde komen zijn onder meer het Greenleaf-model van dienend leiderschap en de positieve impact van vertrouwen op snelheid en kosten.

Begeleiding modules

Holland Consulting Group begeleidt  module 1 en 3. De Holland Consulting Group is een organisatieadviesbureau dat managementkennis verzamelt, veredelt en doorgeeft en daarbij streeft naar een wisselwerking tussen toegepaste wetenschap en haar adviespraktijk. Mike Hoogveld verwoordt zijn visie als volgt: ‘Bij het reizen is de bestemming niet het belangrijkste, de weg daarheen is een doel op zich. Marketing, sales en service organisaties moeten adaptief zijn, door continue verbetering via “agile” experimenteren. Dit vereist het begrijpen van klantgedrag en een naadloze interne samenwerking.’

  • Do 24 oktober 2019
  • Do 7 november 2019
  • Do 21 november 2019

Locatie

Sociaal Werk Nederland

Koningin Wilhelminalaan 3 (2 hoog)
3527 LA Utrecht
307210721

Contactpersoon

Sociaal Werk Nederland

Tarieven

  • Module 3 “Agile en dienend leiderschap”: € 950

    De prijs is exclusief BTW. Bij aanmelding van alle drie de modules, wordt de korting (totaalprijs 2500,-- excl btw) automatisch doorberekend.