Eén ding is zeker: de simpele cao moet nog worden uitgevonden. De CAO Sociaal Werk is weliswaar al een heel stuk begrijpelijker dan al haar voorgangers, maar er valt nog genoeg over uit te leggen.

De cursus begint natuurlijk met uitgangspunten van de CAO en het arbeidsrecht, met de nadruk op het gebruik ervan in de praktijk. We bespreken bijvoorbeeld de hoofdzaken rond arbeidsovereenkomsten, verlof, het Individueel Keuzebudget, het Loopbaanbudget, reorganisatie, ontslag of andere onderwerpen indien gewenst.

Het gaat om een interactieve training van een dag, met veel ruimte voor eigen casussen en vragen. Let wel: het is een basistraining die vooral geschikt is voor nieuwkomers in de branche en voor medewerkers die  tot nu toe weinig mee te maken hebben gehad met het werken met een CAO. Vanwege de intensieve opzet en de individuele aandacht kunnen er maximaal 16 mensen meedoen.

Voor medewerkers met meer ervaring worden weer themamiddagen aangeboden (bericht hierover volgt op een later moment) en als de nieuwe cao is gesloten worden ook weer caocursussen aangeboden om de veranderingen van de CAO met u door te nemen.

 

Let op: Deze caocursus is echt een introductiecursus: speciaal voor de nieuwkomers in de branche of voor degenen die niet of weinig bekend zijn met het werken met de CAO Sociaal Werk. De CAO wordt hierbij in grote lijnen behandeld. Wellicht ten overvloede, het betreft geen verdiepingscursus. Heeft u al eens een caocursus bij ons gevolgd of heeft u deelgenomen aan een OPOF-bijeenkomst, dan is deze cursus niet geschikt. Na aanmelding kunnen we contact met u opnemen om door te spreken of deze cursus inderdaad voor u geschikt is.

Praktisch

Programma
Tijdens deze cursus van een dag kunnen in principe de volgende onderwerpen aan de orde komen:

 • uitgangspunten van de CAO
 • arbeidsovereenkomst en oproepcontracten
 • Wet werk en zekerheid / Wet Arbeidsmarkt in balans
 • salariëring
 • verlof in het kader van de CAO, Wet arbeid en zorg en het Burgerlijk Wetboek
 • Individueel Keuzebudget en Loopbaanbudget
 • reorganisatie en financiële verplichtingen bij bedrijfseconomisch ontslag in de CAO

Er kunnen per cursusdag maximaal 16 personen deelnemen. Sociaal Werk Nederland behoudt zich het recht voor om de cursus te verplaatsen of samen te voegen met eenzelfde cursus op een andere dag. Bij te weinig aanmeldingen wordt de cursus geannuleerd. Starttijd 9:30 uur, eindtijd: 16:30 uur.

Indien u de cursus zelf annuleert binnen 14 dagen voor aanvang van de cursus, zijn wij genoodzaakt het volledige cursusgeld door te berekenen. Bij verhindering mag u natuurlijk wel een vervanger in uw plaats laten komen.

Kosten:

 • leden:                 365 euro exclusief BTW
 • niet-leden:         495 euro exclusief BTW

Locatie

Sociaal werk nederland (vergaderzaal BG)

Koningin wilhelminalaan 3
3527 la utrecht
Nederland

Contactpersoon

Sociaal Werk Nederland

Tarieven

 • Cursusbedrag: € 365

  Excl. BTW Voor niet-leden € 495 excl. BTW